• Početna>
  • Vesti>

Tribina “21 godina egzodusa Srba sa KiM” 12.juna u Beogradu

U organizaciji Udruženja Srba Kosova i Metohije u petak 12. juna u 12:00 časova u Medija centru u Beogradu, održaće se Tribina “21 GODINA EGZODUSA SRBA SA KOSOVA I METOHIJE”.
Ulaskom NATO pakta na teritoriju Kosova i Metohije 12. juna 1999. ušli su i teroristi “OVK”. Tog dana krenuo je masovni progon i teror nad srpskim stanovništvom i prve kolone nedužnog civilnog naroda ka centralnoj Srbiji. Dok Albanci na KiM 12. jun slave kao dan oslobođenja, proterani Srbi, neposredni svedoci pogroma, prisetiće se nemilih događaja juna 1999. godine.

Na tribini će učestvovati prognanici: Nenad Đurić, Tatjana Novaković, Jasmina Stoiljković, a ispred porodica kidnapovanih i nestalih lica na KiM – Olgica Kostić Božanić. Moderator tribine je predsednik Udruženja Srba Kosova i Metohije, Dragoslav Lazić.

Nakon tribine Udruženje Srba Kosova i Metohije položiće venac na Spomenik deci žrtvama NATO agresije u Tašmajdanskom parku u 12: 44 i odati poštu svim nevinim, kidnapovanim i ubijenim žrtvama od strane NATO agresora i albanskih terorista na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još