• Početna>
  • Vesti>

Prelaz Brnjak otvoren samo za građane sa prebivalištem na KiM

dav

Putnici koji na Kosovo i Metohiju ulaze iz centralne Srbije, mogu da uđu na prelaz Brnjak samo ukoliko je njihovo prebivalište na KiM, saznaje Radio Kosovska Mitrovica.

Na samom prelazu Brnjak našem novinaru je rečeno da ovaj prelaz još uvek nije otvoren za građane sa prebivalištem u centralnoj Srbiji, niti za građane drugih zemalja. Na Kosovo i Metohiju preko Brnjaka mogu ući samo oni građani koji poseduju kosovska lična dokumenta i dokumenta Republike Srbije sa mestom prebivališta na Kosovu i Metohiji.

Ministarstvo zdravlja Kosova je odlučilo ranije da slobodno kretanje bude od danas, rekao je ministar zdravlja u kosovskoj Vladi Armend Zemaj.

Na severu Kosova i Metohije za sada je otvorena mogućnost ulaska na Kosovo za sve putnije samo na administartivnom prelazu Jarinje.

Direktor “Uprave granične policije” pukovnik Šaban Guda, potvrdio je za program Radio Kosovske Mitrovice da je policija na prelazu Jarinje ovu odluku dobila danas tokom prepodneva, te da se do tog trenutka sprovodila prethodna odluka.

To objašnjava i zbog čega su putnici koji su do 9 časova prelazili preko ovog prelaza upućivani u samoizolaciju od strane kosovske policije, uključujući i novinara našeg radija, koji je preko Jarinja na KiM ušao nešto pre 8.30h.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još