Počela primena mere ulaska na Kosovo bez samoizolacije

Kosovska policija na administrativnom prelazu Jarinje počela je da sprovodi odluku Vlade Kosova prema kojoj se putnici koji ulaze na Kosovo i Metohiju ne šalju u samoizolaciju, javlja novinar TV Most.

Podsetimo, ranije jutros, ova mera i pored odluke vlade, nije se sprovodila.

Reporter Radio Kosovske Mitrovice koji je jutros ušao na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Jarinje, javlja da je upućen u samoizolaciju.

“Na Jarinju sam obavešten da samoizolacija nije ukinuta. Izmerena mi je temperatura i poželeli su mi srećan put do prijavljene adrese. Navodno, nisu obavešteni niti su dobili bilo kakav pisani dokument o ovoj odluci Vlade” rečeno je našem reporteru jutros oko 8 časova.

Direktor “Uprave granične policije” pukovnik Šaban Guda, potvrdio je za program Radio Kosovske Mitrovice da je policija na prelazu Jarinje ovu odluku dobila danas tokom prepodneva, te da se do tog trenutka sprovodila prethodna odluka. To objašnjava i zbog čega su putnici koji su do 9 časova prelazili preko povog prelaza upućivani u samoizolaciju od strane kosovske policije.

“Ministarstvo zdravlja je odlučilo da slobodno kretanje bude od danas. To je naš interes. Olakšajte dolazak sunarodnika i očuvajte zdravlje. Da pomognete preduzećima i porodicama da zajedno prođu kroz ovu situaciju. Panika šteti razvoju Kosova “, rekao je ministar zdravlja u kosovskoj Vladi Armend Zemaj.

Direktor Nacionalnog instituza za javno zdravlje Naser Ramadani i generalni direktor Kosovske policije Rašit Kaljaj, pozvali su na oprez i najavili da će kontrola predviđenih mera biti dodatno sprovedena i ukazao na potrebu nošenja zaštitnih maski, poštovanje distance i održavanje lične higijene.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, TV Most

Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još