• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM i Opština Zvečan dodelili mehanizaciju za poljoprivrednike ove opštine

U okviru programa podrške poljoprivrednim proizvođačima Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Opština Zvečan dodelili su poljoprivrednu mehanizaciju za 12 poljoprivrednika sa teritorije Opštine Zvečan. Ovom pomoći dodeljeni su traktori, motokultivatori, freze, balirke, sejačice.

“Ovo je podrška poljoprivrednim proizvođačima i Opština Zvečan je zajedno sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, zajedno sa našom Vladom, našim predsednikom Aleksandrom Vučićem od kojih smo i dobili nalog da se ispoštuju zahtevi naših poljoprivrednih proizvođača, izašla u susret i uz tačno određene kriterijume na raspisanom konkursu 2018-2019. danas je Opština Zvečan podelila određenu količinu poljoprivredne mehanizacije” rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević.

Podeljeno je 12 velikih traktora, 6 motokultivatora, balirke,pneumatske sejačice, freze itd. “Ovo će umnogome njima pomoći i olakšati poljopirvrednu proizvodnju rekao je Todosijević, navodeći da su ispoštovani svi kriterijumi, a da je aplicirao 101 poljoprivrednik.

Istakao je da je do sada ovim programom u 2018. podeljena i oprema za voćarstvo i vinogradarastvo, proitvgradne mreže, sistemi za navodnjavanje i ostala prateća oprema.

Todosijević je istakao da Opština Zvečan kroz donacije i pomoć Vlade Srbije nastoji da unapredi poljoprivrednu proizvodnju, koja je kako je rekao nosilac privrednog razvoja Opštine Zvečan.

Preko Kancelrije za KiM upućen je javni poziv za prerađivački sektor. Todosijević je pozvao sve građane Opštine Zvečan da apliciraju.

“Moja porodica ima 17 hektara zemlje, osam je obradivo. Posle 2012. su nam ukrali kravu, 2015.traktor, a to nam je jedini izvor prihoda za porodicu. Od 2015.godine sam se obraćao svima. Prošle godine je izašao konkrus, razgovarao sam predsednikom Todosijevićem i on je rekao da ukoliko bude odobreno u drugom krugu, da ću sigurno biti prioritet. Zahvaljujem se svima, državi, vladi, predsedniku Todosijeviću koji ej sagledao da to budu ljudi koji stvarno obrađuju zemlju i žive od toga” rekao je Dragan Sovrlić iz Joševika.

Ovo je samo još jedna u nizu pomoći koje Vlada Republike Srbije upućuje opštinama na Kosovu i Metohiju kroz programe pomoći i podrške.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još