• Početna>
  • Vesti>

Vučić 24. juna na Paradi pobede u Moskvi, na Putinov poziv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće Paradi pobede 24. juna u Moskvi, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina.

Aleksandar Vučić je primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je preneo Putinov poziv da prisustvuje Paradi pobede 24. juna u Moskvi.

Predsednik Vučić je ovom prilikom potvrdio da će prisustvovati Paradi pobede, ponosan na činjenicu da su srpski i ruski narod, privrženi slobodarskoj tradiciji, u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani prava i pravde, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

“Velika je čast prisustvovati proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom. Mi smo u Drugom svetskom ratu osvojili slobodu uz pomoć Crvene armije i Srbija je protiv pokušaja revizije istorije. Borićemo se da istina opstane”, rekao je predsednik Vučić.

Ambasador Bocan-Harčenko je rekao da je predsednik Putin izabrao 24. jun, jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana istorijska parada pobednika, koju su predvodili maršali Žukov i Rokosovski, pošto je tradicionalna parada 9. maja morala da bude odložena zbog epidemije koronavirusa.

Vučić je izrazio saosećanje zbog žrtava koronavirusa u Rusiji i još jednom zahvalio na ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju je predsednik Putin pokazao uputivši nam medicinsku pomoć.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, očekujući skori dolazak u Beograd jednog visokog ruskog zvaničnika, razgovarali o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, kao i pitanju Kosova i Metohije.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još