Položen kamen temeljac za još tri zgrade u Ulici vojvode Putnika

U Kosovskoj Mitrovici u Ulici vojvode Putnika, danas je položen kamen temeljac za izgradnju tri stambene zgrade, sa ukupno 36 stanova. Ovaj projekat realizuje Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica sredstvima Vlade Republike Srbije koja je preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju izdvojila 331 milion dinara, za izgradnju ukupno 8 stambenih zgrada u kojima bi do kraja godine trebalo da bude zbrinuto ukupno 96 socijalno ugroženih građana i mladih bračnih parova..

“Odlučni smo da se bortimo za bolji život svakog pojedinca , i to ćemo raditi, ne samo u danima i mesecima koji su pred nama, već u celom narednom periodu. Užurbano radimo na rešavanju problema kojih u Kosovskoj Mitrovici ima. Nećemo dozvoliti da nijedna porodica bude bez rešenog stambenog pitanja niti da živi u nehumanim uslovima” rekao je Spirić i dodao da će jedan broj građana stambeno biti zbrinut u novim stambenim jedinicama, a onde gde to bude moguće, uradiće se sanacija i renoviranje postojećih objekata.

On je najavio da će se u saradnji sa Direkcijom za stambeni i poslovni prostor , uskoro pristupiti uređivanju ulaza i zajedničkog prostora u mitrovačkim zgradama.

Uporedo će se raditi i na kompletnoj obnovi Samačkog bloka. Za potrebe ovog objekta, grad Beograd je izdvojio 42 miliona dinara.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments