Održana prva sednica nove vlade

Vlada Kosova održala je prvu sednicu na čelu sa premijerom Avdulahom Hotijem na kojoj su predstavljeni prioriteti Vlade, a kao glavni cilj je naveden ekonomski oporavak, jačanje vladavine zakona i unapređenje odnosa sa prijateljskim zemljama.

Novoizabrani premijer Hoti je poručio da će fokus njegove vlade biti na poboljšanju obrazovnog i zdravstvenog sistema.

“Radićemo sa koalicionim partnerima i poslanicima. Počećemo sa ekonomskim oporavkom nakon pandemije koronavirusa”, rekao je Hoti.

On očekuje i dobri saradnju između pozicije i opozicije.

Skupština Kosova je na jučerašnjoj vanrednoj sednici izabrala novu Vladu Kosova, premijera Avdulaha Hotija iz Demokratskog saveza Kosova sa 61 glasom poslanika.

Vladajuću koaliciju oko DSK čine Alijansa za budućnost Kosova, NISMA, Srpska lista i partije ostalih manjinskih zajednica. Nova vlada ima četiri zamenika premijera i 16 ministarstava, jedno više ministarstvo u odnosu na prethodnu vladu Aljbina Kurtija.

Odmah nakon svečane sednice premijer Hoti je otišao na zasedanje Skupštine Kosova gde je u toku rasprava o uspostavljanju istražne komisije za upravljanje situacijom u vezi koronavirusa dok je premijer bio Aljbin Kurti.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još