• Početna>
  • Vesti>

Rakočević: Period nestabilnosti na Kosovu tek predstoji

Kosovska vlada je u subotu donela odluku da vozila sa srpskom robom ne mogu na Kosovo i Metohiju bez posebne dozvole, ova odluka podrazumeva da na dokumentima za uvoz robe piše “Republika Kosovo”.

Recipročne mere, nakon povlačenja stopostotnih taksi na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, počele su da se primenjuju od 1. juna.

“Koliko sam shvatio, Kurti sada pravi pripreme, i priprema se za demonstracije, za jedan kontrolisani haos nakon Tačijevog preuzimanja vlasti. Populizam koji smo u ovom periodu imali od Kurtija još nije prošao, i to ne znači da se on neće isplatiti u narednom periodu, jer ovaj period nestabilnosti gradiće se sve do američkih izbora kada će se pojaviti neko da preuzme vlast, ali neko ko više odgovara trenutnoj Trampovoj administraciji,” rekao je za RTV Gračanica književnik i analitičar Živojin Rakočević.

Vršilac dužnosti potpredsednika prištinske vlade Haki Abazi saopštio je danas da nijedan srpski kamion neće ući na Kosovo i Metohiju ako nema potrebnu dokumentaciju na kojoj je naznačeno “Republika Kosovo”. On je naveo da je kosovska vlada sinoć donela odluku da unapredi reciprocitet sa Srbijom. Rakočević ovaj potez Prištine ocenjuje kao smenu moći u Prištini i da na Kosovu period nestabilnosti tek predstoji.

“Nikog više ne zanima ekonomija, nikog više ne zanima politički program ovo je sve priprema za jedan veliki obračun koji nastaje u narednom periodu i koji će na ovaj ili onaj način biti kontrolisan do američkih izbora. Ovaj haos je obuhvatio politički život kosovskih albanaca oni iz toga ne mogu da izađu ni, da pobegnu. Mi smo suočeni sa mogućnošću haosa svakog trenutka, a taj haos se Albancima svakako isplati, isplatio im se decenijama i izvan tog haosa ta politička scena ne može da očekuje ništa više. A mi smo tu, suočeni smo sa tim, živimo sa tim, ali, mislim da imamo kakve takve mehanizme da se zaštitimo od svega toga,”dodao je Rakočević.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još