Popović posetio napadnute Srbe u Donjoj Gušterici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović posetio je juče povređene Srbe u Donjoj Gušterici koje je prema svedočenju žrtava, grupa Albanaca napala u njihovom dvorištu.

Srbe iz Donje Gušterice B.V. i Ž. V napala je prema njihovom svedočenju grupa Albanaca u porodičnom dvorištu nanevši im teže telesne povrede. Povređeni Srbi medicinski su zbrinuti a predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je tokom ove posete, da je krajnje vreme da Policija počne da radi svoj posao i stane na put gotovo svakodnevnim napadima na Srbe i njihovu imovinu.

 „ Imali smo i pljačke i obijanje kuća sada i napade na meštane naše opštine. Nikako da se tome stane na put. Policija mora da počne da radi svoj posao jer ako se ovo bude dešavalo i u budućnosti ne možemo da očekujemo ni život ovde ni da gradimo budućnost. Mi se nećemo predati. Naš narod je hrabar i jak. Ljudi su voljni i željni da ostanu na svom ognjištu. Imali smo prilike da slušamo velike političke priče oko dijaloga ali šta ima da pričamo kad ne možemo da rešimo stvari koje more naš srpski narod ovde. Ni jedan pljačkaš nije pronađen ni razbojnik koji je obio kuću. Svi smo uznemireni“, kazao je Popović.

On je dodao da sve institucije moraju na adekvatan način da deluju na ovakve incidente.

„ Ja sam se od početka svog mandata zalagao za intenzivnu saradnju sa policijom u nadi da će se neke stvari poboljšati u buduće. Kao što vidite to se ne dešava. Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa našim meštanima i ukoliko se ovaj slučaj ne bude rešio mi ćemo kao opština morati da uradimo nešto što će zavisiti samo od nas a ne od institucija koje treba da se bave ovim slučajevima“ rekao je Popović.

Slučaj je prijavljen policiji koja je saslušala žrtve i pokrenula istragu o slučaju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Foto: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još