Đurić: U Gnjilanu, Vitini, Istoku, Peći, Leposaviću i Kosovskoj Kamenici distribuirani hrana i lekovi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da su obezbeđeni i distribuirani lekovi za 257 lica kao i osnovne životne namirnice za veći broj porodica u sredinama u kojima živi srpsko i nealbansko stanovništvo u Gnjilanu, Vitini, Istoku, Peći, Leposaviću i Kosovskoj Kamenici.

Đurić je u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu na Instagram profilu naveo da nema registrovanih novoobolelih u većinski srpskim sredinama.

“Do danas je ukupno obolelo 118 osoba, izlečeno 106, a preminulo je 10 lica. Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (44), Zvečana (25), Leposavića (24), Zubinog Potoka (25). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (2)”, precizirao je direktor Kancelarije za KiM.

U današnjem izveštaju se navodi da u poslednja 24 časa nije bilo testiranih lica (do sad testirano 1.593 lica) u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

“Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, kako bi eventualno zaražena lica bila blagovremeno testirana”, poručio je Đurić.

Izvor Kosovo Online

Comments