• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Bitka sa koronavirusom dobijena ali se moramo i dalje pridržavati mera

Odbornici Skupštine opštine Severna Mitrovica održali su danas 24. redovnu sednicu koja je, zbog adekvatnosti prostora i moguće primene fizičke distance, održana u sali JKP „Standard“.

Funkcionisanje i rad tokom pandemije koronavirusa bili su glavna tema o kojoj je svoj sud dao i gradonačelnik Goran Rakić.

Rakić je istakao da se može reći da je borba sa koronavirusom dobijena, ali da još nije vreme da se trči pobednički krug i da je potrebno pridržavati se mera koje preporučuju nadležni organi.

„Odmah nakon prvog slučaja obolelog od koronavirusa formiran je Krizni štab koji su činili stručni ljudi koji su se puna dva meseca borili sa ovim virusom. Zahvalio bih se pre svega osoblju Kliničko – bolničkog centra u Severnoj Mitrovici koji su se nesebično borili sa ovim virusom, ali i građanima koji su se pridržavali svim propisanih mera koje su donete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa“, rekao je Rakić.

On je dodao da je Opština Severna Mitrovica i tokom pandemije bila aktivna, pre svega kada se imaju u vidu pripreme za realizacija kapitalnih projekata kao što su uređenje ulice Kralja Petra Prvog i škola „Branko Radičević“ i „Sveti Sava“.

Rakić je kao dobru vest naveo i raspisivanje konkursa za prijem 100 novih radnih mesta, zašta se još samo čeka saglasnost nadležnog ministartstva.

Na konstataciju potpredsednika Skupštine Baškima Cimiljija da ne bude partijskog zapošljavanja i da ne bude prijema radnika iz drugih opština, Rakić je rekao neće biti stranačkog zapošljavanja.

„Mogu da poručim da neće biti nikakvog stranačkog zapošljavanja i da zahvet za prijem mogu da podnesu svi bez obzira na nacionalnost i stranačku pripadnost“, poručio je Rakić.

On je na današnjoj sednici skupštine informisao odbornike i o zahtevu firme MTS. D.O.O za dodelu opštinskog zemljišta za izgradnju poslovne zgrade i naglasio da će se zahtev razmotriti u skladu sa zakonom, a da će skupština o tome doneti odluku.

Tema današnje sednice je bila i bezbednosna situacija o kojoj je odbornike izvestio komandir policijske stanice „Mitrovica – Sever“ Đorđe Karamarković.

On je rekao da je konačni zaključak da je bezbednost u gradu, kao i sprovođenje mera tokom trajanja pandemije, bilo na visokom nivou.

„U ovom periodu registrovano je 56 slučajeva od kojih je 50 krivičnih dela, jedno kršenje javnog reda i mira, tri prekršaja iz zakona o bezbednosti saobraćaja i dva incidenta. Od početka godine do 1. maja procenat rasvetljavanje je 73 odsto, što je za 17 odsto više nego u istom periodu prošle godine“, rekao je Karamarković.

On se zahvalio radnicima opštine Severna Mitrovica i Kriznom štabu sa kojim su, kako je rekao, sve aktivnosti sproveli zajedno i u međusobnoj kordinaciji.

„Imali smo i maksimalnu saradnju građana tako da mislim da je bezbednost i sprovođenje mera tokom pandemije bilo na vrlo dobrom nivou“, rekao je Karamarković.

Na sednici je usvojen i zapisnik sa prethodnog zasedanja Skupštine koji je podržalo 16 odbornika.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još