• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Trudim se da razumem poruke iz Prištine, ali…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Beograd trudi da “gradi” pristojne odnose sa Prištinom, pre svega zbog Srba koji žive na KiM, trgovine, mira i stabilnosti, ali da nekada ne može da razume njihove poruke.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše najave iz Prištine o uvođenju trgovinskih mera Srbiji od 15. juna i ocenio da je to nešto što ima veze sa njihovim “unutrašnjim političkim sukobima”.

“Trudim se da svakog dana čujem poruke iz Prištine, da razumem šta žele, gledamo da gradimo pristojne odnose, pre svega zbog Srba koji žive na KiM i da bismo imali normalnu trgovinu i da bismo sačuvali mir i stabilnost”, rekao je Vučić.

Kaže da mu je “nemoguće da pohvata” šta rade jedni, a šta žele drugi, kao i da mu je teško da razume šta se tačno dešava u Prištini, te da ne želi da se bavi nagađanjima.

Pritisci na Srbe na KiM stalni

Vučić je izjavio da je pažljivo analizirao zajedničko pismo nemačkog i francuskog ministra spoljnih poslova u vezi sa KiM i dodao da bi po tom pitanju imao šta da kaže, ali da će im to reći uživo.

Ministri su, inače, pozvali na hitno obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine radi postizanja pravno obavezujućeg sporazuma.

Vučić je rekao da su pritisci na Srbe, posebno na Srbe u Metohiji, stalni i da nikada neće prestati zato što se, dodaje, iz albanskih medija može videti konstantna kampanja protiv povratka Srba, naročito u metohijska mesta.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još