• Početna>
  • Vesti>

Ministarstvo provete i kulture RS podržava akciju “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske podržaće akciju „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ koja će ove godine, ukoliko epidemiološka situacija to bude dopuštala, biti održana u drugoj polovini avgusta.
Kako je saopšteno iz Odbora za pomoć srpskom narodu na KiM iz Banjaluke, koji je ujedno organizator ove akcije, dobili su potvrdu od Nataše Cvijanović, pomoćnice ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje, da će ovo ministarstvo pomoći akciju na sve načine koji su im na raspolaganju.

Deca sa Kosova i Metohije će ove godine umesto početkom leta, u Republici Srpskoj boraviti od 21. do 28. avgusta, a predostrožnosti radi, neće biti masovnog dočeka u Višegradu, kako je bilo prethodnih godina.

„Među djecom sa Kosova i Metohije koja dolaze sa 22 autobisa planiran je jedan autobus i dolazak srpske djece sa Korduna i Banije iz Hrvatske i jedan autobus djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji njihovih roditelja iz Udruženja “Podrži me” sa Kosova i Metohije, koji će biti smješteni u Prijedoru“ navodi se u saopštenju.

Arlov je rekao da bi bilo izuzetno važno da se projekat ne prekida jer je veoma značajan za srpsku decu na Kosovu i Metohiji.

„Prije tri dana smo uputili novi zahtjev, sa novim terminom Ministarstvu bezbjednosti BiH da dozvoli, kao i proteklih godina, ulazak djece sa Kosova i Metohije pod posebnim uslovima. Vjerujemo da će uvažiti našu molbu“ rekao je predsednik Odbora Milorad Arklov, nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva prosvete i kulture RS.
Arlov je danas Ministarstvu prosvete i kulture uručio plaketu koju mu je dodelilo Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju „Podrži me“ iz Kosovske Mitroice, u znak zahvalnosti za ukazanu pažnju i pomoć.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Odbor za pomoć srpskom narodu na KiM

Comments

Pročitaj još