• Početna>
  • Vesti>

Kastrati: Kroz lični rat Kurti i Tači vrše pritisak na Ustavni sud

Univerzitetski profesor Ardian Kastrati rekao je da nije dobro protestovati u vreme pandemije i povećavati pritisak na Ustavni sud zbog odluke koja se očekuje da bude doneta i ocenio da je opasno što kroz lični rat Tači i Kurti vrše pritisak na Sud, objavio je Kljan Kosova.

On je ocenio da se Kosovo nalazi u vrlo delikatnoj i složenoj situaciji i da će ova nedelja biti odlučujuća za određivanje u kom pravcu će politički sistem ići u budućnosti .

“Pitanje je gde će politički sistem otići, na koju god stranu, s jedne strane predsednik, a sa druge strane Samoopredeljenje nas drži kao taoce, maltretiraju nas i muče kroz izjave koje nazivaju ping-pongom. To je po mom viđenju pritisak na Ustavni sud”, rekao je Kastrati.

Prema njegovom mišljenju, to je gotovo kraj političkog sistema i dovodi u pitanje postojanje Kosova.

“Problem je pritisak Kurtija i Tačija na Ustavni sud, koji je vršen i ranije i u tome vidim izuzetno veliku opasnost. Sudije su pod pritiskom zbog odluke koju će doneti ove nedelje. Protest je nešto drugo, međutim, deo je političkih dešavanja. Ja sam prvi koji bih protestvovao kada bi se radilo o zakonu protiv mafije, kako bi se oduzela imovina bivšim ministrima, korumpiranim zvaničnicima, bez obzira kojoj stranci pripadali”, zaključio je Kastrati.

Izvor Klan Kosova, Kosovo Online

Comments

Pročitaj još