• Početna>
  • Vesti>

Vitia: Od četvrtka dozvoljeno kretanje od 5 do 21; dodatne mere za ulaz na Kosovo

Od 28. maja raspored kretanja za građane je od 05:00 ujutro do 21:00 uveče, saopštio je u obraćanju ministar zdravlja Kosova Arben Vitia.

To podrazumeva da dvosatne mere kretanja u prepodnevnim i poslepodnevnim satima više ne važe, i da građani mogu da se kreću tokom celog dana, najkasnije do 21 sat.

Svaki korak koji se preduzima predstavlja rizik sve dok je prisutan virus među nama, rekao je Vitia. ” Virus je opasan i lako se širi. Nemamo vakcinu i moramo voditi računa jedni o drugima. Niko nije imun na virus. Mladi se nalaze u opasnosti podjednako kao i stariji, a nažalost već primećujemo slučajeve u kojima virus ne štedi ni decu” rekao je i dodao da bi maske bi trebale postati deo naše svakodnevne rutine.

“Držite socijalnu distancu od dva metra jedan od drugog, kod kuće, na ulici, na trgu i svuda. Kad napustite kuću i kada se nalazite na trgu trebali biste zaštititi sebe i druge, ali kad odete u tuđu kuću, rizikujete da dobijete i širite virus” naveo je Vitia.

“Granice će biti otvorene, ali će se dodati zaštitne mere. To će se dogoditi u bilo kojoj zemlji, tako da vam treba razumevanje i saradnja ako duže čekate na granici. Individualna odgovornost i kolektivna odgovornost” rekao je Vitia.
Sada kada ukidamo ograničenja, moramo povećati odgovornost. Maske i udaljenost su od vitalnog značaja, istakao je ministar zdravlja Kosova Arben Vitia.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica


Comments

Pročitaj još