Dačić: Ključne potrebe mladih školovanje i posao

Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je da su danas mogućnost školovanja i pronalaska posla dve ključne potrebe mladih ljudi, a da društvo koje na to ne može da odgovori, ne zaslužuje da bude društvo 21. veka.

“Te stvari ne smeju da budu utopije”, rekao je Dačić povodom 25. maja, koji se u bivšoj SFRJ obeležavao kao Dan mladosti.

On je rekao da mladost treba da bude prednost, a ne hendikep, ali da ne treba da bude i jedina prednost, već mladi treba da iskoriste to vreme, pre svega, da se obrazuju.

Lider socijalista je naveo da se mladi često smatraju za „metu međustranačkog nadmudrivanja“ i za birčko telo za koje se partije bore, a suština je da se pokuša da se mladi stave u centar političkog odlučivanja.

Dačić se prisetio da je i sam imao priliku da nosi i Štafetu mladosti, što mladima danas, kaže, izgleda veoma daleko, ali je u vreme bivše SFRJ bila najveća čast da se nosi štafeta povodom Titovog rođendana.

„Ovaj praznik za nas starije predstavlja jednu vrstu sentimenta i sećanja na neko vreme koje je simbolizovalo stabilnost, besplatno školstvo i zdravstenu zaštitu, mogućnost da se lakše dođe do posla, da se zasnuje porodica, obezbedi stan. Sve što bi trebalo da bude ideal mlade generacije i u ovom veku“, rekao je Dačić povodom 25. maja, koji je večeras obeležila i omladina SPS.

Izvor: Tanjug

Comments