• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Čestitka povodom sutrašnjeg velikog verskog praznika Ramazanskog bajrama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je povodom Ramazanskog bajrama uputio čestitku svim građanima islamske veroispovesti, u kojoj navodi:

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, upućujem najiskrenije čestitke povodom sutrašnjeg velikog verskog praznika Ramazanskog bajrama.

Uzvišeni praznični dani donose nam duhovne poruke da su pravda, razumevanje, ljubav i zajedništvo, tradicionalne i neprolazne vrednosti, utkane u same osnove islama.

Negujući te vrednosti, pronađimo u sebi osećaje sloge, samilosti i tolerancije, pružimo ruke i otvorimo naša srca prema svim ljudima dobre volje, naročito prema ubogima i bolesnima, što će ujedno biti i naš putokaz ka zbližavanju, dobroti i milosrđu.

Na taj način doprinećemo i afirmaciji međuverskog i međunacionalnog sklada, a razlike među nama, koje ćemo čuvati i negovati kao najdragocenije bogatstvo, učiniće naše društvo i našu državu uspešnijom, bogatijom i boljom.

Želim vam da predstojeće praznične dane provedete u miru i blagostanju i da ih ispunite dobrim zdravljem i svakom mogućom srećom, a da duhovne poruke velikog praznika budu svima nama dodatni podsticaj za izgradnju bolje budućnosti svakog pojedinca i društva u celini”.

Izvor RKM/saopštenje

Comments

Pročitaj još