Kurti traži od tužilaštva da Tači bude saslušan

Vršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, zatražio je od tužilaštva da sasluša kosovskog predsednika, Hašima Tačija u svojstvu svedoka, prenosi prištinska Koha.

Kurti je u nedavno saopštio da su mu upućene od strane „Albanske dobrovoljačke garde“, dok je juče kosovski predsednik Hašim Tači, izjavio da je zapravo pismo ovo formacije napisao sam Kurti u svom kabinetu.

„S obzirom na to da predsednik ima takve informacije, trebalo bi da ga sasluša državni tužilac, barem kao svedoka. Ako ima takve informacije, trebalo bi da pomogne pravosudnim organima da se reše ove pretnje protiv mene“, rekao je Kurti.

Ujedno je poručio da je Tači frustriran i paničan.

„Ovo su nesmotrene izjave frustriranog i paničnog predsednika. Predsednik mora da odražava jedinstvo naroda“, rekao je Kurti.

Podsetimo, kosovski premijer u ostavci, Aljbin Kurti, objavio je pre dva dana saopštenje o pretnji koje mu je uputila organizacija „Albanska dobrovoljačka garda“.

Potom je potvrđeno da je direkcija za istragu teških zločina u saradnji sa kosovskim specijalnim tužilaštvom, pokrenula istragu.

Izvor: Kossev,Koha

Comments

Pročitaj još