Počela izgradnja puta i kanalizacije u Peći

Radovi na izgradnji puta i kanalizacije u dva naselja duž regionalnog puta Peć – Rožaje, „7. septembar i Džemailj Kada, u kojima živi oko 100 porodica povratnika iz albanske, srpske, egipćanske i romske zajednice započeti su danas, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Od izgradnje puta i kanalizacije na četiri lokacije će direktnu korist imati 76 porodice, a prema rečima meštana to će umnogome olakšati i unaprediti njihov svakodnevni život. „Na put i kanalizaciju čekamo punih 20.godina i zato hvala svima koji su ovo omogućili“, istakli su prisutni meštani.

Početku radova na ovom infrastrukturnom projektu prisustvovali su ispred Ministarstva za zajednice i povratak, savetnik za integraciju zajednica Marko Stanojević, savetnik za povratak Miloš Stanković, zamenik gradonačelnika Peći, Fatmir Aslani, kao i partneri iz Međunarodne organizacije za migracije.

Projekat izgradnje puta i kanalizacije za povratnike u opštini Peć realizuje se u okviru programa „Povratak i reintegracija (EU-RRK) faza 5“, koji finansira Kancelarija Evropske unije i Ministarstva za zajednice i povratak, a koje sprovodi IOM u 11 kosovskih opština. Ukupna vrednost projekta je 42.817 evra.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još