• Početna>
  • Vesti>

Otvaranje administrativne linije prema centralnoj Srbiji od sutra

Vlada Srbije je dobila preporuku Kriznog štaba i trebalo bi danas da donese odluku o otvaranju administrativnih prelaza prema Kosovu i Metohiji, ali građani već mogu da putuju u Srbiju, ali ne i u suprotnom smeru jer Vlada Kosova još uvek nije donela odluku o otvaranju administrativnih prelaza prema centralnoj Srbiji.

Autobusi “Kolašin prevoza” su spremni da krenu sa prevozom putnika i otvore sve međugradske linije koje su funkcionisale do uvođenja mera, ali čekaju na odliku koju treba da donese Vlada Kosova. Kako je za program Radija Kosovska Mitrovica rekao Srđan Milovanović, direktor “Kolašin prevoza”, spremni su da startuju u roku od par sati.

Putnici koji žele u centralnu Srbiju mogu od juče da koriste usluge agencije “Džo Travel” jer oni vrše usluge prevoza putnika do administrativnog prelaza.

Vlasnik agencije Goran Antić je u izjavi za RTK 2 rekao da je moguće putovati u centralnu Srbiju od danas, mada ne i obratno, ali će putnici prelaz morati da prelaze peške.

Krizni štab u Srbiji je 19. maja dao preporuku Vladi Srbije o otvaranju prelaza prema Kosovu od petka 22. maja. Kako je saopšteno za ulazak u Srbiju neće biti potreban test na koronavirus, niti posebna dozvola za ulazak srpskih, ali ni stranih državljana. Ova preporuka treba da bude potvrđena danas na sednici Vlade Srbije .

Iz Vlade Kosova međutim poručuju da odluka o otvaranju prelaza još uvek nije doneta. Portparol Ministarstva zdravlja u Vladi Kosova na dužnosti Faik Hoti napominje da će konačna odluka po tom pitanju biti doneta početkom juna nakon ponovne procene epidemiološke situacije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, RTK 2

Comments

Pročitaj još