Meštani Sušice posle deset dana dobili vodu

Meštani Sušice u opštini Gračanica su posle deset dana dobili vodu. Ipak, ono što predstavlja problem jeste činjenica da je do ponovnog snabdevanja došlo nakon što je voda isključena u nekoliko drugih mesta koja pripadaju ovoj opštini. Meštani od nadležnih očekuju da trajno reše ovaj problem, pošto, kako su rekli, ovo nije prvi put da se susreću sa restrikcijama vode.

Do prestanka vodostabdevanja je došlo nakon što je opao nivo vode u jezeru Badovac, kaže Predsednik lokalnog saveta Sušice, Marko Simić nakon razgovora sa nadležnima iz opštine Gračanica.

“Naravno da je to problem. Ali je problem za sve nas, ne samo za Sušicu. Obećali su da će problem rešiti. Čvrsto obećanje sam dobio od Srđana Popovića. On što je jako važno jeste da smo jutros dobili vodu posle deset dana. Ne znam da li je voda došla zato što je kiša padala ili su pumpe proradile”, rekao je Simić.

Meštani najavljuju proteste ukoliko ne dođe do trajnog rešenja ovog problema.

“Da se svi sakupimo, napunićemo prikolice buradima. Blokiraćemo i opštinu i SUP i sve institucije, dok ne dobijemo vodu. Ako jedna kap ode u Prištinu mora da dođe i u Sušicu, do svake kuće”, kaže stanovnik Sušice.

“Kontinuirano imamo problem u vodosnabdevanju. Ove godine je to postalo izrazito. U poslednjih deset dana nema vode, kako je neko od meštana rekao, sami ćemo da izazovemo pandemiju koronavirusa, usled nedostatka vode i mogućnosti da održavamo ličnu higijenu”, kaže Radovan Filić.

Direktor javnih službi u opštini Gračanica, Vladica Trajković kaže da do problema sa vodom za meštane Sušice dolazi zbog slabog pritiska vode, koji izaziva gašenje pumpi koje se nalaze u Kišnici.

“U Sušici je snabdevanje iz pravca Kišnice. Tamo su automatske pumpe koje se, kada se smanji pritisak, automatski gase. Takođe, zbog pojačane potrošnje i suše, snabdevenost je bila loša. Nadamo se da će nakon ovih padavina stanje da se normalizuje”, zaključio je Trajković.

Problem vodosnabdevanja je postojao i u naselju Padalište u Gračanici, međutim kako RTK2 saznaje od meštana  poslednja dva dana snabdevanje je normalizovano.

Izvor: RTK2

Comments

Pročitaj još