• Početna>
  • Vesti>

Varheji: EU i Zapadni Balkan zajedno u “otvarnje” nakon kovida

epa07994871 European Commissioner-designate in charge of neighborhood and enlargement policy, Oliver Varhelyi from Hungary during his hearing before the European Parliament in Brussels, Belgium, 14 November 2019. EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je da Zapadni Balkan i EU treba zajedno da se pripreme za moguće i postepeno “otvaranje” tokom ukidanja restrikcija uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

“Želimo da pridružimo naše partnere sa Zapadnog Balkna mapi puta EU koja se odnosi na postepeno ukidanje restrikcija u oblasti putovanja, pokretanje poslovanja i ugostiteljskih usluga uz poštovanje zdravstvene situacije”, napisao je Varheji na svom Tviter nalogu.

Komesar Varheji učestvovao je danas na video kongferenciji ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkna i susednih EU zemalja koji su organizovali šefovi diplomatija Severne Makedonije i Grčke.

Kako je objavljeno u Skoplju, na konferenciji je bilo reči o trenutnoj i budućoj saradnji regiona i EU u regulisanju prekograničnih putovanja, transporta i turizma i međusobnoj ekonomskoj podršci.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još