• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Potpisan ugovor sa Ministarstvom rada o zapošljavanju geronto domaćica i personalnih asistenata

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić potpisao je u sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ugovor o angažovanju personalnih asistenata i geronto domaćica.

Vrednost ovog ugovora je 5 miliona 432 hiljade 575 dinara. Predviđeno je da se angažuje skoro trideset mladih, nezaposlenih lica koji će biti angažovani u pružanju pomoći deci sa poteškoćama u razvoju i starim i nemoćnim licima.

Ovaj projekat ima dvostruku ulogu, a to je pored brige o licima kojima je ta pomoć neophodna, i smanjenje stope nezaposlenosti kroz zapošljavanje mladih ljudi, rekao je nakon potpisivanja ugovora predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić.

Izrazio je neizmernu zahvalnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju na čelu sa direktorom Markom Đurićem, što neprestanim ulaganjima stvaraju bolju budućnost za sve u Kosovskoj Mitrovici i celoj pokrajini, smanjuju nezaposlenost i motivišu mlade ljude za ostanak u svom gradu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Pročitaj još