• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Novi protest na Padalištu; iz opštine nisu došli

Stanovnici naselja Padalište u Gračanici ponovo su se okupili ispred zgrada u kojima žive, kako bi izrazili nezadovoljstvo što već šest dana nemaju vodu. Strahuju da može doći do zaraze pa od nadležnih u opštini očekuju reakciju. Međutim, iako je bilo najvaljeno da će doći, predstavnici lokalne vlasti se nisu pojavili na protestu.

Stanovnici naselja Padalište organizovali su drugi protest kako bi ukazali na problem sa kojim se bore već šesti dan. U trenutku epidemije koronavirusa, kada svi upozoravaju na to koliko je bitno održavanje lične higijene, oni su bez vode.

Večerašnjem okupljanju je prisustvovalo desetak ljudi jer su se brojni meštani razbežali zbog jake kiše koja je padala. 

Silvana Marinković iz ovog naselja, kaže da ne zna razloge za isključenje vode.

„Mi šesti dan zaredom nemamo vodu. Voda u toku dana ponekad dođe na pola sata ali samo u prizemlju i eventualno do prvog sprata. Iz nadležnih institucija su obećali da će danas doći, ali niko se nije odazvao. Mi ne znamo šta da radimo, jer ovo je postao veliki problem gde može doći i do zaraze“, objašnjava Marinkovićeva.

Novica Stolić ističe da je problem što i “kada voda nakratko dođe, ona 20 minuta nije za upotrebu“ pošto je prljava.

„Voda je loša za piće ali i za održavanje lične higijene. Svi apeluju da peremo ruke zbog epidemije koronavirusa, a mi vodu ni za piće nemamo“, kazao je Stolić i dodao da:

„Mi tražimo samo da nam obezbede uslove da živimo kao sav normalan svet u 21. veku“, poručuje on.

Iako je tokom jučerašnjeg protesta najavljeno da će nezadovoljne građane posetiti predstavnici Opštine Gračanica oni se večeras nisu pojavili. 

Na Padalištu se nalaze četiri stambene zgrade u kojima živi blizu 80 porodica.

Izvor: RTV Kim

Foto: RTV Kim

Comments

Pročitaj još