• Početna>
  • Vesti>

Stojaković: Turistička agencija “Holidej plus” počinje sa radom 25.maja; Naći ćemo rešenje za sve aranžmane

“Čekamo zvanično obraćanje resornog ministra Rasima Ljajića koji bi trebalo sutra da iznese i paket mera države u svom sektoru ali i sa zakonskim merama koje se odnose na građane koji su pre pandemije uplatili turističke aranžmane za predstojeće leto ako žele ili ne žele da ih iskoriste zbog novonastale situacije”, rekao je za naš program Nenad Stojaković vlasnik TA”Holidej plus” iz Kosovske Mitrovice.

” Ono što je i u nacrtima rešenja ali i što je objavljeno u medijima ni na koji način turisti neće biti oštećeni, ukoliko ne iskoriste alternativno rešenje, dobiće svoj novac pa makar i za 18 meseci ,to je poslednji rok. Danas su otvoreni hoteli u Crnoj Gori, nas kao turiste generalno zanimaju najviše destinacije, Grčka, Crna Gora i Turska pa i Egipat. Ja mogu da dam neke procene na osnovu dosadašnjeg praćenja situacije. Agencije su danas trebale da počnu da rade ali je izvesno da će rad svih agencija u Srbiji biti pomeren za 25.maj i da će tada početi sa radom. Naša turistička agencija će do tada raditi online i biće na usluzi svojim klijentima i otvorena za sva pitanja i putem mail adrese”,rekao je Stojaković.

“Da budem precizan,građanima će biti ponuđeno nekoliko modaliteta a jedan od tih je da se zamene aranžmani ali samo za one destinacije koje turističke agencije kod kojih je izvršena rezervacija imaju u ponudi, zatim da se promeni termin odlaska na odmor ili da se izvrši povraćaj novca najkasnije za 18 meseci. Mi do sada imamo 60-ak rezervacija za predsezonu i sezonu u Crnoj Gori, danas su tamo otvoreni hoteli i videćemo kako će se nadalje odvijati situacija oko prelaska granica i uslova za koje mislim da će se iskristalisati za od prilike desetak dana”,dodaje Stojaković.

“Posebno želim da istaknem jednu od mera Vlade Srbije i Ministarstva turizma i telekomunikacija koja je od velikog značaja ove sezone , a to su vaučeri u visini od 5000 dinara za letovanje u Srbiji, koji će moći da iskoriste i građani Kosova i Metohije ukoliko žele, a imaju mesečna primanja niža od 70.000 dinara.Turistička agencija” Holidej plus” će im biti na usluzi oko odabira više od 1.400 objekata (apartmani, sobe, hoteli) koje su ove godine na spisku za podsticajne vaučere, ali i oko saveta kako da do njih dođu. Pored potvrđene rezervacije u agenciji , potrebna je potvrda o visini primanja i fotokopija važeće lične karte sa kojom odlaze u poštu , popunjavaju upitnik i sve zajedno predaju a onda čekaju vaučere koji stižu na kućnu adresu”,objašnjava u razgovoru za naš program Nenad Stojaković vlasnik agencije “Holidej plus”. Mi smo mislili na penzionere koji u velikom broju uplaćuju unapred aranžmane u Igalu i odlaze na lečenje, da odradimo zamenu za Zlatibor i Kremnu ali nećemo to objavljivati dok ne sačekamo odluku Ministarstva i mere koje donose, dodao je.

Na naše pitanje šta će biti sa održavanjem nastave u prirodi, s obzirom da je većina roditelja uplatila jedan deo novca, Stojaković je odgovorio:

” Tu je situacija nešto povoljnija, kada nam odobre đačke ekskurzije , ja se nadam već od septembra i to će biti realizovano.Međutim i za škole isto važi može sve da se prolongira za narednu sezonu ali da se odustane ali samo ako škola donese zajedničku odluku .Tu je ne mali broj škola, i mi ćemo morati da ispoštujemo proceduru, i nakon septembra ponovo da uradimo sve u skladu sa odlukom države šta oko toga . Tako da je jedno sigurno, da dosad uplaćeni novac neće propasti i da moramo imati još malo strpljenja”, rekao je Stojaković.

Klijentima je poručio da će Turistička agencija “Holidej plus” u Kosovskoj Mitrovici početi sa radom 25.maja.

Comments

Pročitaj još