• Početna>
  • Vesti>

Od 18. maja ublažavanje mera na Kosovu, kretanje dva puta dnevno po dva sata

Druga faza ublažavanja mera preduzetih protiv pandemije koronavirusa na Kosovu počinje u ponedeljak,18. maja, a građanima će kretanje biti dozvoljeno dva puta dnevno po dva sata, piše Gazeta Express.

Očekuje se da  Ministarstvo zdravlja uskoro objavi novi raspored kretanja koji će se primenjivati od sutra, navodi Gazeta Express.

Prema izmenjenom rasporedu,  kretanje će biti dozvoljeno po dva sata dnevno u dva vremenska intervala, prema pretposlednjoj cifri u kosovskoj i poslednjoj u srpskoj ličnoj karti.

U okviru druge faze ublažavanja mera preduzetih protiv pandemije koronavirusa, pored novog rasporeda kretanja, počeće sa radom i neka preduzeća koje nisu poslovala poslednja dva meseca.

Od sutra na Kosovu počinju sa radom stomatolozi, fizioterapeuti, trgovci, zelene pijace, ugostiteljski objekti, frizeri, muzeji, galerije.

Prema planu, sa početkom sprovođenja druge faze ublažavanja mera 18. maja, započeće funkcionisanje železničkog, gradskog i međugradskog prevoza, ali uz posebne dozvole.

Prema podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini, ukupan broj obolelih je 978, izlečeno je 713 osoba, dok je 29 lica preminulo od posledica izazvanih korona virusom.

Izvor: Gazeta Ekspres, Radio Kontakt Plus

Foto: RTS

Comments

Pročitaj još