• Početna>
  • Vesti>

Vojnici Regionalne komande Kfor-Istok dostavljaju pomoć zajednicama na Kosovu

Pripadnici Regionalne komande Kfor-Istok, predvođene SAD, pomogli su kosovskom Crvenom krstu isporukom osam tona brašna i alkohola za dezinfekciju osnovnoj školi u Suvom Dolu, Domu zdravlja u Ugljaru i ustanovi Crvenog krsta u Gračanici, saopšteno je danas iz Kfora.

“Srećni smo što možemo pomoći u isporuci ovih neophodnih potrepština. Primarna misija Regionalne komande Istok je da doprinese sigurnosti i bezbednosti područja i slobodi kretanja za sve građane Kosova u skladu sa KFOR-ovim mandatom od UN-a, ali je čast pomoći institucijama na Kosovu u ovim izazovnim vremenima“, rekao je komandir Regionalne komande KFOR-a Istok, pukovnik američke vojske, Erik Rajli.

Zahtev je primljen od strane grčkog tima za vezu i nadgledanje (LMT), a za ispunjavanje zahteva Crvenog krsta, Regionalna komanda Kfor-Istok kombinovala je napore svojih manevrskih bataljona i timova za vezu i nadgledanje, uključujući i slovenački LMT.

Timovi za vezu i nadgledanje redovno komuniciraju sa liderima zajednica na celom Kosovu da bi obezbedili sigurnost i bezbednost članova zajednice i ojačali pozitivne odnose između kosovskih zajednica i operacija predvođenih NATO-om, navodi se u saopštenju Kfora. 

Comments

Pročitaj još