• Početna>
  • Vesti>

Tri porodice u rudarskom naselju Belo Brdo ostale bez krova nad glavom

U rudarskom naselju Belo Brdo kod Leposavića, u vatrenoj stihiji izazvanoj spojevima na dalekovodima, bez krova nad glavom ostale su tri porodice.

Požar prouzrokovan nakon pada žica dalekovoda izbio je u šumi, a ubrzo se proširio na stambenu zgradu.

 “Bio sam na poslu, primetio sam varničenje od struje i požar koji se za pet minuta proširio do zgrade. Požar je zahvatio stan, sve je izgorelo. Četiri stana su izgorela. U požaru su stradale i 22 košnice. Uspeo sam da spasim samo deo garderobe i dokumenta”, rekao je za TV Most jedan od stanara.

Predsednik Privremenog ograna opštine Leposavić Zoran Todić izjavio je da nije bilo ljudskih žrtava, ali je materijalna šteta velika.

“U skladu sa našim obavezama, a to je naša i dužnost došli smo na lice mesta da vidimo šta se zapravo desilo i budemo sa njima kad im je mnogo teško. Godinama su se kućili i stvarali i ostali su bez krova nad glavom. U ovom trenutku obezbedili smo privremeni smeštaj i mogu slobodno da kažem da ljudi nemaju razloga za brigu. Mi smo tu. Opština Leposavić u saradnji sa Srbijom rešiće gubitak koji su meštani Belog Brda pretrpeli”, poručio je Todić.

Izvor: TV Most

Foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još