• Početna>
  • Vesti>

Todić: Preduzete sve mere radi lokalizovanja požara i otklanjanja posledica štete

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić izlaskom na teren sa svojim saradnicima pružio je podršku porodicama čiji su domovi izgoreli u požaru na području Mesne zajednice Belo Brdo.

Na području Mesne zajednice Belo Brdo, u istoimenom selu, jak olujni vetar izazvao je vatrenu stihiju koja je zahvatila stambenu zgradu, usled čega su izgoreli stambeni objekti tri porodice. Jedna od porodica koja je zbog ovog tragičnog događaja ostala bez doma smeštena je u svojoj porodičnoj kući u Lešku. Za preostale dve porodice, tročlanu porodicu Vučetić i dvočlanu porodicu Ilić, odmah se pobrinula lokalna samouprava na čelu sa predsednikom Zoranom Todićem, koji je zajedno sa pripadnicima Vatrogasno-spasilačke jedinice prvi izašao na lice mesta kako bi saznao činjenice o ovom događaju i kako bi svojim sugrađanima pružio svu neophodnu pomoć u trenutku kada su pretrpeli veliki gubitak i kada im sama poseta opštinskog rukovodstva mnogo znači, jer uliva sigurnost da neće ostati bez krova nad glavom. Shodno tome, ovim porodicama Opština Leposavić obezbedila je smeštaj, hranu i sve ostale potrepštine, saopšteno je iz te institucije.

Na ovaj način, predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić je izlaskom na teren sa svojim saradnicima pružio podršku porodicama čiji su domovi u požaru izgoreli i naglasio da nemaju razloga za brigu, da će opština Leposavić u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Vladom Republike Srbije učiniti sve i pružiti svu neophodnu pomoć kako bi im nadoknadili štetu, obezbedili krov nad glavom i omogućili dalji opstanak na ovim prostorima.

U skladu sa novonastalom situacijom, preduzete su sve potrebne mere i radnje radi lokalizovanja požara, otklanjanja posledica štete, kao i pružanja pomoći ugroženom stanovništvu, tako da su na teren odmah izašli pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Leposavić, služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Leposavić, kao i službenici Centra za socijalni rad.

Pravovremenim delovanjem, angažovanjem ljudstva i mehanizacije, požari na 6 lokaliteta su ugašeni i sada je situacija pod kontrolom. Privremeni organ opštine Leposavić obrazovao je Komisiju za procenu štete koja je izašla na teren sa zadatkom da utvrdi činjenično stanje i izvrši procenu pričinjene štete, navedeno je u saopštenju.

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji opštine Leposavić je usled olujnog vetra došlo do izbijanja požara na 8 lokaliteta. Na pojedinim mestima olujno nevreme izazvalo je obaranje stubova za niskonaponsku električnu mrežu i tom prilikom pričinjena je znatna materijalna šteta.

Izvor: TV Most


Comments

Pročitaj još