• Početna>
  • Vesti>

SL: Dok je države Srbije na KiM niko neće spavati na ulici

Vlada Srbije, lokalni organi vlasti i Srpska lista neće ostaviti na cedilu nijednu srpsku porodicu u nevolji i svaki pokušaj neprijatelja srpskih interesa na Kosovu i Metohiji da se pronađe neki izolovani slučaj kako bi se ta činjenica osporila jeste deo propagandnoj rata čiji je jedini cilj da se uticaj Srbije istisne sa ovih prostora, saopštila je Srpska lista.

“Svedoci smo grozničavih pokušaja nazovi nezavisnih medija i novinara da pronađu neku porodicu sa problemom kako bi dokazali navodnu nebrigu države Srbije za svoj narod, i jasno je da je reč o širem paklenom planu da se poljulja poverenje našeg naroda u Srbiju, ali i u Srpsku listu, kao realizatora srpskih državnih i nacionalnih interesa u pokrajini”, navodi se u saopštenju.

Kao najnoviji pokušaj te vrste Srpska lista navodi neprofesionalni odnos dopisnika “Glasa Amerike” sa KiM Budimira Ničića i prilog ovog medija o samohranoj majci Milici Apostolović iz Gojbulje, u kojem nije zadovoljeno osnovno pravilo objektivnog novinarstva, a to je da se i onome ko je apostrofiran kao krivac pruži mogućnost da iznese svoj stav i činjenice.

“Namerno ne upotrebljavamo izraz iz novinarskog žargona “druga strana”, jer i država Srbija, i lokalne vlasti i Srpska lista su na istoj strani sa Milicom Apostolović i njenim detetom, iako bi autor ovog propagandnog priloga voleo da nije tako. Milica Apostolović je upravo na preporuku Kancelarije za KiM stupila u kontakt sa Privremenim organom opštine Kosovska Mitrovica, i bez ikakvih problema joj je garantovano da će joj lokalna vlast pronaći i platiti privremeni smeštaj dok se ne nađe neko trajno rešenje. Milica, međutim, u međuvremenu nije podnela formalni zahtev koji je bio i jedini uslov da joj se pomoć odmah odobri, i ovom prilikom je i Srpska lista poziva da to učini, jer borba za njenu dobrobit i dobrobit njenog deteta, kao i svakog našeg sunarodnika u sličnoj nevolji, jeste upravo i razlog postojanja Srpske liste i srpskih lokalnih organa vlasti na KiM”, kaže se u saopštenju.

Srpska lista podseća da su i predstavnici lokale vlasti u srpskim opštinama i zvaničnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju u prva dva meseca ove godine obišli stotine socijalno ugroženih porodica širom KiM, kako bi se “svakom našem sunarodniku pružila šansa da živi dostojanstvenim životom, i to je očigledno ono što boli neprijatelje srpskih interesa na Kosovu i Metohiji, koji bi voleli da je naš narod stado bez pastira prepušteno tuđoj milosti i volji”.

“Dok je države Srbije na Kosovu i Metohiji niko, pa ni Milica Apostolović, neće spavati na ulici a nijedno srpsko dete neće biti gladno ili prozeblo”, poručuje Srpska lista.

Izvor:RKM (saopštenje)

Comments

Pročitaj još