• Početna>
  • Vesti>

Privedeno 20 osoba zbog nepoštovanja mera zabrane kretanja; Na severu krađa, ilegalan prelazak granice…

Kosovska policija nastavila je da preduzima mere protiv lica koja se tokom pandemije nisu pridržavala mera uvedenih zbog virusa kovid-19 i u poslednja 24 časa u devet različitih slučajeva pritvoreno je 20 osoba, navodi Koha.

Samo u Peći policija je privela 11 osoba, u Južnoj Mitrovici tri osobe su privedene u tri različita slučaja, a u Gnjilanu je policija u jednom slučaju privela dve osobe, a uhapšenih je bilo i u Prištini, Đakovici i Uroševcu.

Dodaje se da će druga faza ublažavanja mera u vezi sa pandemijom početi u ponedeljak, kada bi trebalo da se vreme omogućeno građanima za slobodno kretanje poveća na četiri, sa sadašnjih tri časa dnevno.

Planirano je i otvaranje nekoliko uslužnih sektora, frizerskih salona, restorana, zelenih pijaca, ali i stomatoloških ordinacija.

Takođe, prema najavi, biće omogućen i železnički, gradski i međugradski prevoz sa posebnim dozvolama, kao i rad  galerija i muzeja uz poštovanje predviđenih mera.

KP za Sever: Pronađen preminuli, ilegalni prelazak, krađa…

Kosovska policija registrovala je više slučajeva u svom 24-časovnom izveštaju za Sever Kosova. U Zvečanu je pronađeno beživotno telo, u Zubinom Potoku zabeležena je krađa, u Severnoj Mitrovici pokušaj krađe, dok su u Leposaviću registrovana čak tri slučaja – samovlašće, požar, ilegalni ulazak na teritoriju Kosova.

U Zvečanu je juče u ranim popodnevnim satima pronađeno beživotno telo muškarca.

Smrt je konstatovala lekarska ekipa na mestu događaja nakon čega je po nalogu tužioca telo predato porodici, poručuje se u saopštenju policije.

Slučaj se dalje istražuje.

Juče je u večernjim satima u Severnoj Mitrovici zabeležen pokušaj krađe motocikla, kada je osumnjičeni nakon policijske potere pobegao u nepoznatom pravcu.

„Policija se dala u gonjenje osumnjičenog lica koji se motociklom nije zaustavio na punktu. Potom je osumnjičeni ostavio motor i pešice pobegao u nepoznatom pravcu“, navodi se u saopštenju.

Motocikl je potom konfiskovan, nakon čega je vraćen vlasniku.

Meštanin Zubinog Potoka prijavio je policiji da je njegova kuća obijena, i da mu je ukraden novac i boks cigareta.

Policijska jedinica uhapsila je osumnjičenog muškarca koji je tokom ispitivanja priznao da je počinio krađu u saradnji sa drugim osumnjičenim licem, navodi se u saopštenju policije.

Nalogom tužioca, osumnjičenom je određeno 48-časovno zadržavanje. Slučaj se istražuje.

Iz policije nije saopšteno o kojoj količini novca je reč.

U 24-časovnom izveštaju policije za opštinu Leposavić nalaze se tri slučaja.

Policiji je prijavljeno da je u Leposaviću u 08:00 osumnjičeni muškarac postavio ogradu na imanju druge osobe.

O slučaju je obavešten tužilac. Slučaj se dalje istražuje.

U ranim jutarnjim satima, juče su četiri osobe – državljani Srbije, privedeni, nakon što su na Kosovo ušli vozilom ilegalno – preko alternativnih puteva, saopšteno je iz Kosovske policije.

U ovom vozilu su bile utovarene dve mermerne ploče.

Nakon uzetih izjava osumnjičeni su privedeni dok je vozilo sa robom poslato na Carinski terminal u Mitrovici, dodaje se u saopštenju.

Izvor: RKM,Kosovo Online,Kossev

Comments

Pročitaj još