• Početna>
  • Vesti>

Požari u blizini manastira Duboki Potok i male brane u Zubinom Potoku

Na teritoriji opštine Zubin Potok, u prethodnim danima je usled povišenih temperatura i jakog vetra koji je izazvao spojeve na dalekovodima, izbilo više požara u šumskim predelima. Neki od njih su i ovog jutra aktivni, među kojima i požar u blizini manastira Duboki Potok. Vatrogasne jedinice su trenutno na terenu i rade na gašenju.

„Bio je požar u Brnjaku, lokalizovan je, u Čečevu, u naselju Junake, iznad manastira Duboki Potok, kod Malog Jezera, uzrok svih je vetar koji pravi spojeve usled čega je zapaljena šuma“, potvrdio je za KoSSev komandir Vatrogasne stanice u Zubinom Potoku, Saša Božović.

Božović navodi da su požari kod Brnjaka, u Čečevu i naselju Junake već lokalizovani, a da su i danas aktivni u šumskim predelima u blizini male brane i manastira Duboki Potok.

Ekipe su od jutros na terenu.

„Požar kod male brane se ovog jutra lokalizuje, ekipe su na terenu. Kod manastira Duboki Potok se danas dovršava, juče smo samo odbacili od kuća i od manastira da ne bude u blizini objekata, a danas će biti završen“, dodao je Božović.

Usled požara su meštani u ovom delu opštine ostali bez struje više sati. Božović navodi da je struja ugašena jer su u tom trenutku ekipe radile na gašenju požara.

Dodaje da je za sada mirna situacija, i nada se da će već danas oba požara biti lokalizovana. Međutim, dodaje da je reč o šumskim požarima koji su nepredvidivi.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još