Mitrović: Moderna LED rasveta u 80% mitrovačkih ulica

Odeljenje za inspekcijske poslove Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica je u saradnji sa Direkcijom za građevinsko zemljište i puteve izvršio zamenu i popravku rasveta na teritoriji celog grada.

Direktor JP Direkcija za građevinsko zemljište i puteve Zoran Mitrović je za program Radio Kosovske Mitrovice rekao da je u toku zamena komponenata javne rasvete u ulici Kralja Petra I koja će biti izvršena celom njenom dužinom.

“Direkcija je ovih dana radi na popravci i opravci kao i na reparaciji stubova javne rasvete. U ulici Kralja Petra I se vrši zamena svih komponenta javne rasvete, prevashodno sijalica i meta-halogenih sijalica od 70 i 150W, osigurača i ostalih komponenti kako bi se obezbedila rasveta ne samo od kneza Lazara do mosta već dužinom cele ulice do kapije broj 2.” rekao je Mitrović.

On dodaje da je Direkcija radila i u vreme pandemije dok su njeni zaposleni bili direktno uključeni u dezinfekciju ulaza i zgrada na samom početku vanrednog stanja.

“Nakon što su tu aktivnost preuzeli kućni saveti, veliki broj radnika je bio angažovan na održavanju radova i radova javne rasvete u ulici Džona Kenedija, Tanaska Rajića, Rudarske čete, Kolubarska, Vlade Ćetkovića. Skoro 80% ulica u Kosovskoj Mitrovici je zamenjeno modernom „LED“ rasvetom koja je veoma efikasnija i delotvornija od stare” dodaje Mitrović.

Mitrović navodi da Direkciju u narednom periodu očekuju brojni projekti i radovi na mnogim aktivnostima u gradu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još