• Početna>
  • Vesti>

Vučić: “Ne postoji bilo kakvo rešenje na stolu po pitanju KiM”

Ne postoje razgovori, ideje ili bilo kakvo rešenje oko bilo čega za Kosovo, kazao je novinarima predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon obilaska novootvorenog površinskog otkopa Radljevo-Sever u okviru Rudarskog basena “Kolubara”.

Odgovarajući na pitanje novinara o izborima, Vučić kaže da je prošlo više od četiri godine od poslednjih izbora. 

“U demokratijama nemate izbore posle isteka tog roka, kod nas je tako, neki su hteli da odlažu izbore”, ukazao je Vučić, dodajući da su već odloženi zbog situacije sa koronavirusom. 

Vučić je rekao da od 2012. godine sluša priče kako će morati da prizna Kosovo i kako mu se žuri. 

“Neki idu po zapadnim ambasadama i govore da je Vučić srpski nacionalista, koji njih vara i koji nikada ništa neće dati po pitanju KiM. A onda našoj javnosti kažu da će Vučić morati da prizna KiM i da mi se zato žuri”, rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije je rekao da se ne razgovara, niti postoje razgovori, niti ideje, niti bilo kakvo rešenje na stolu oko bilo čega po pitanju Kosova i Metohije.

“Uvek ću se zalagati za očuvanje mira, ali kad god je bilo potrebno da pokažemo snagu i čvrstinu srpske politike, ja sam to radio i po pitanju politike prema KiM i po pitanju opstanka srpskog naroda na KiM”, rekao je Vučić.

Smatra da građani to znaju, a da ostalo spada u priče koje su u domenu tvrdnji koliko je štetna 5G mreža ili da je zemlja ravna ploča.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još