• Početna>
  • Vesti>

UNMIK donirao pakete pomoći za ugrožene u opštini Gračanica

Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) dopremila je danas pakete pomoći u vidu prehrambenih proizvoda i higijenskih sredstava, koji će biti usmereni socijalno ugroženim porodicama u opštini Gračanica. Na donaciji se zahvalio predsednik Srđan Popović.

UNMIK je za građane i porodice koje se nalaze u stanju socijalne potrebe na teritoriji opštine Gračanica obezbedio ukupno 50 paketa prehrambenih proizvoda i 30 higijenskih paketa.

Paketi su dopremljeni u magacionom prostoru u Lapljem Selu, a primio ih je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji se tom prilikom UNMIK-u zahvalio na donaciji i podršci u borbi protiv pandemije koronavirusa.

„Od samog početka epidemiološke siutacije naš interes i prioritet je snabdevanje socijalno ugroženih i staračkih domaćinstava na našoj teritoriji. U tom smislu uspeli smo da ostvarimo kontakte sa mnogim institucijama i organizacijama koje su nam izašle u susret. Danas smo pomoć dobili od Ujedinjenih nacija i to je pokazatelj da saradnjom i zajedničkim naproma možemo izaći iz ovako velike i teške krize“, kazao je Popović.

On je istakao da su volonteri i članovi Kriznog štaba do sada podelili oko 500 paketa pomoći.

„Nedavno smo dobili pomoć u paketima hrane od švajcarske organizacije SDC i higijenske pakete od UNHCR-a, a naredne sedmice očekujemo i pomoć nemačke organizacije HELP. Naši volonteri su vredni od samog početka, obilaze porodice i dostavljaju sve što im je potrebno. Socijalna distanca je najvažnija i zato je potrebno da ostanemo disciplinovani, a lokalna samouprava će nastaviti sa saradnjom sa svima koji žele da pomognu“, dodao je Popović.

Popović je kazao da su najveće potrebe socijalno ugroženih brašno, osnovne životne namirnice i higijenski proizvodi.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Foto: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još