• Početna>
  • Vesti>

U centralnoj Srbiji preminula 2 pacijenta, 79 novozaraženih

Prema najnovijim podacima, bitku sa kovidom-19 izgubila su još dva pacijenta. Od 6.194 testiranih zaraženo je 79 osoba.

U poslednja 24 sata testirane su 6.194 osobe, od kojih je 79 zaraženo koronavirusom. Ukupan broj pozitivnih na koronavirus u Srbiji je 10.374.

Preminula su još dva pacijenta, pa se ukupan broj onih koji su izgubili bitku sa kovidom-19 popeo na 224. Procenat smrtnosti je 2,15 odsto.

Hospitalizovano je 949 pacijenata, od kojih je 20 na respiratoru.

Do sada je izlečeno 4.084 osoba.

Ukupno je testirano 162.797 uzoraka koji su ispunjavali kriterijume definicije slučaja.

Najveći broj zaraženih poslednjih dana, procentualno gledano, je iz Leskovca, a trećina obolelih u tom gradu su radnici “Jure”.

Tim povodom je epidemiolog Branislav Tiodorović rekao za RTS da će narednih dana svi radnici te fabrice biti testirani, kako bi se sprečilo širenje infekcije.

Naveo je i da se približavamo kontrolisanoj situaciji i dodao da će do sredine naredne nedelje moći da se proceni da li je došlo do povećanja zaražavanja zbog popuštanja mera. 

Jedan od mera relaksacije je i otvaranje granica sa pojedinim zemljama od 1. juna, a u skladu sa tim, Vlada je nedavno usvojila protokol mera za ulazak državljana Srbije.

U proteklih sedam dana dnevno preko Horgoša pređe između 200 i 300 građana Srbije, koji dolaze uglavnom iz inostranstva gde su na privremenom radu.

Juče je počela onlajn prijava građana za 100 evra pomoći koje dodeljuje država, a do 10.00 jutros prijavilo se gotovo dva i po miliona građana. 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još