• Početna>
  • Vesti>

U Studentskom centru u Severnoj Mitrovici u toku poslednje pripreme za nesmetan povratak studenata

Predstavnici Zavoda za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici obavili su danas dezinfekciju studentskih domova, kuhinje i upravne zgrade Studentskog centra, kako bi se obezbedili svi neophodni uslovi za nesmetan i bezbedan povratak studenata.

Direktor Studentskog centra “Priština” u Severnoj Mitrovici Dragana Antonijević izjavila je za Kosovo Onlajn da su u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Univerziteta preduzeli sve potrebne mere u cilju zaštite zdravlja studenata.

“U Kosovskoj Mitrovici se nalazi šest objekata za smeštaj studenata, a samo u jednom su bili smešteni oboleli od koronavirusa, kod kojih su bili zabeleženi lakši simptomi bolesti. Želim da naglasim da su svi objekti nezavisni jedan od drugog i mi smo preduzeli sve mere da se obezbede adekvatni uslovi za prihvat studenata”, rekla je Antonijević.

Ona je naglasila da će u narednom periodu, sobe u kojem su bili smešteni oboleli od koronavirusa, biti potpuno adaptirane i spremne da prime studente.

“Radujemo se povratku studenata koje očekujemo u najskorije vreme. Mi smo tu da ih prihvatimo i omogućimo najbolje uslove kako bi se oni vratili svojim redovnim aktivnostima”, poručila je Antonijević.

Povratak svojih kolega i vraćanje redovnim aktivnostima željno očekuje i student prorektor Nemanja Biševac, koji kaže da je uveliko traju pripreme za povratak studenata i početak nastave na Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

“Nadamo se da ćemo, u zavisnosti od situacije na prelazima, početi što pre da realizujemo praksu, imajući u vidu da će se nastava do kraja održavati onlajn. Što se tiče dolaska profesora i studenata, Univerzitet je napravio plan po kojem će u početku praksu pohađati samo studenti koji mogu da dođu u Kosovsku Mitrovicu, dok će se naknadno održati praksa i ispiti za studente koji trenutno nisu u mogućnosti da prisustvuju. Nadamo se da ćemo uskoro svi zajedno biti na okupu u Kosovskoj Mitrovici i da ćemo nastaviti normalno sa studentskim aktivnostima”, rekao je Biševac.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još