Kurti: Vlada je srušena, ali je nacija ustala

epa08210871 Kosovo's Prime Minister Albin Kurti attends a joint a press conference with his Albanian counterpart following their meeting in Tirana, Albania, 11 February 2020. Albin Kurti is on an official visit to Albania. EPA-EFE/MALTON DIBRA

Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti uveren je da će njegov sastav vlade, iako razrešen pre mesec i po dana u skupštini, upravljati Kosovom do novih parlamentarnih izbora.

Predstavljajući izveštaja o 100 dana vlade, Aljbin Kurti je rekao da dosadašnji napadi “nisu bili upereni protiv njega, nego protiv države”.

“Žalosno i sramotno se postupalo prema vladi i premijeru od strane predsednika i starog režima. Od toga sam najmanje izgubio ja, a država najviše”, rekao je Kurti.

Ponovio je da je za nove izbore na Kosovu i da će do tada on voditi vladu.

“Vlada je srušena, ali cela nacija je ustala. Nadam se više nego ikada. Ono što mi daje nadu je duh pametnih građana. Poverenje koje imaju u sebe i svoju vladu”, rekao je Kurti.

Vlada kojom on rukovodi srušena je u kosovskoj skupštini nakon 50 dana od formiranja, zbog neslaganja koalicionionih partnera.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još