• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Priština je posle iracionalne kampanje protiv srpskih zdravstvenih radnika učinila nezamislivo

Priština je danas, posle nekoliko dana iracionalne i histerične kampanje protiv srpskih zdravstvenih radnika, učinila nezamislivo, zabranivši grupi od 20 lekara i medicinskih sestara iz centralne Srbije da preko administrativnog prelaza Merdare kroče na Kosovo i Metohiju, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Nema jasnije i ogoljenije potvrde da je u Prištini šovinizam proklamovan kao društvena vrednost, i da u atmosferi mržnje koju sistematski stvaraju prištinski politikanti nema mesta ni za najelementarnije obzire humanosti” stoji u saopštenju.

“Srpski zdravstveni radnici su sprečeni da stupe na Kosovo i Metohiju, iako su tamo rođeni i proveli veći deo svog života, pod izgovorom da nemaju kosovske radne dozvole” ističe se u saopštenju.

“Prema njima je na taj način počinjen dvostruki zločin, jer nakon što su bili primorani da se svojevremeno pred podivljalim albanskim šovinizmom sklone u centralnu Srbiju, sada im se ne dozvoljava ni da ispunjavaju svoju humanu dužnost, kao što su to činili i do sada ne praveći razliku po veri ili naciji” navodi se u saopštenju.

“Koristeći besmislene administrativne izgovore, Priština je još jednom pljunula na čovečnost i pokazala da su tekovine evropske civilizacije na samoproglašenom Kosovu mrtvo slovo na papiru, i zato zahtevamo od međunarodne zajednice i njenih predstavnika na terenu da zauzmu najoštriji stav prema ovakvoj antihumanoj i zločinačkoj praksi” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još