• Početna>
  • Vesti>

Heroji grada na Ibru – medicinsko osoblje KBC Kosovska Mitrovica

Najveći heroji našeg doba u vreme pandemije korona virusa sigurno jesu medicinski radnici koji su nesebično i bez bojazni za svoj život i po 24 časa pružali medicinsku pomoć najtežim bolesnicima.

Na Infektivno odeljenje ulazi se kroz zelenu zonu, zatim kreće oblačenje zaštitne opreme – skafander, duple rukavice, dupla maska, naočari i vizir.  Zbog ulaska u crvenu zonu, gde leže zaraženi pacijenti mora se obući kompletna zaštitna oprema.

“Bilo je jako teško raditi ovih dana. Drago nam je da su svi ostali na odeljenju zdravi, da su nam se pacijeti oporavili”, rekla je Slavica Radosavljević, glavna sestra.

Njena koleginica Dragana Đurić istakla je da je nošenje kompletne zaštitne opreme otežavalo rad i iziskivalo veliku upornost, volju i izdržljivost. Rekla je da je kao i do sada timski rad dao odlične rezultate.

“Pregledali smo i utvrdili COVID 19 infekciju kod 115 naših pacijenata, od toga 59 je bilo hospitalizovano, imali su registrovanu bilateralnu pneumoniju i uglavnom leukopeniju. Bilo je pacijenata i sa lakšom ali i sa teškom kliničkom slikom. Usled pogoršanja opšteg stanja neki pacijenti transportovani su u Klinički centar Niš ili u Kragujevac”, rekla je dr Mirjana Vujačić, infektolog.

Prema njenim rečima na Infekcivnom odeljenju KBC u Kosovskoj Mitrovici trenutno leži šest pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još