Zlatanu Krstiću produžen pritvor na još dva meseca

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini produžilo je na još dva meseca meru sudskog pritvora Zlatanu Krstiću iz Kragujevca osumnjičenom da je počinio ratni zločin u okolini Uroševca tokom rata 1999, potvrdio je Krstićev branilac advokat Dejan Vasić, prenosi Kosovo online.

Advokat Dejan Vasić izjavio je da je Krstić već godinu dana u zatvoru.

“Produženjem mere navršava se puna godina kako je Krstić pritvoren, a Specijalno tužilaštvo Kosova je u međuvremenu protiv njega podiglo optužnicu pod sumnjom da je izvršio krivično delo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništa”, precizirao je Vasić. 

Krstić se optužnicom dovodi u vezu sa ubistvom četvorice članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja, Opština Uroševac, tokom marta 1999. 

“Zlatan Krstić uopšte nije bio na Kosovu tokom rata, niti je bio mobilisan. Sama optužnica je rezultat proizvoljnih pretpostavki specijalnog tužioca, a ja sam siguran da će se tokom postupka nevinost mog branjenika nesumnjivo dokazati.

Ono što me u ovom trenutku hrabri je Zlatanovo stabilizovano zdravstveno stanje kao i želja predsednika sudskog veća, gospodina Muse Konđeljija da se postupak sprovede hitno i u skladu sa zakonom”, zaključio je Vasić.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još