Sanitetsko vozilo iz Orahovca već tri dana na Merdaru

Sanitetsko vozilo Doma zdravlja iz Orahovca kojim je transportovana pacijentkinja iz Beograda, zaustavljeno je u nedelju 10. maja na prelazu Merdare, a vozač saniteta Negovan Mavrić kaže za Kosovo Onlajn da je još na tom prelazu i ne zna kada će ga pustiti da uđe na Kosovo.

Razlog zašto ga kosovska policija ne pušta su, kako je rekao, registarske oznake Novog Pazara na sanitetskom vozilu.

Mavrić napominje da je u toku epidemije više puta istim vozilom ulazio i izlazio sa Kosova i da mu niko nije pravio problem do sada.

Kaže da je sanitetskim vozilom u subotu 9. maja otišao u Beograd po pacijentkinju, a sledećeg dana su ga u povratku zaustavili na prelazu Merdare i rekli mu da ne može da uđe na Kosovo, iako je imao sve putne naloge i drugu potrebnu dokumentaciju. 

Sanitetsko vozilo iz Prištine je, kako navodi, preuzelo pacijentkinju, a on je ostao na Merdaru da čeka.

„U pitanju je pacijentkinja Nehrija Bajramović. Nju su kolege iz Lapljeg sela odvezli na lečenje u Beograd. Kada je završila lečenje, pošto je naš osiguranik, mene su iz Doma zdravlja Orahovac pozvali da odem da je preuzmem. Na Merdaru sam prošao u subotu oko 17h, u nedelju kad sam se vraćao su me zadržali. Sedim ovde već tri dana. Ne mogu da se vratim kući“, rekao je Mavrić.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još