• Početna>
  • Vesti>

Produžena mera obaveznog javljanja u policijsku stanicu za Markovića i Arsović

Predesedavajući Sudskog veća posebnog odeljenja osnovnog suda u Prištini sudija Valjon Kurtaj produžio je na još dva meseca odluku o obaveznom javljanju u policijsku stanicu za Dragišu Markovića i Silvanu Arsović.

Markovićev advokat Dejan Vasić potvrdio je da je sudsko veće produžilo odluku obaveznog javljanja na još dva meseca za njegovog klijenta, prenosi Kosovo online.

“Ja sam sudu skrenuo pažnju da je izricanje ove mere apsolutno nepotrebno obzirom da je moj branjenik u potpunosti učestvovao u postupku i da se odazivao svakom pozivu suda. Ova mera je blaga pa i na neki način ne remeti njegov normalan život”, rekao je Vasić.

Dragiši Markoviću se na teret stavlja da nije ispunio svoje službene dužnosti na dan ubistva i posle ubistva Ivanovića, da nije osigurao lice mesta, dopustivši ostalima da oštećuju materijalne dokaze.

Silvana Arsović se tereti da je isklučila kamere u kancelarijama sedišta GI SDP, “jer je radila kao administrator i u ovim prostorijama je bila jedina pristuna osoba kada je izvršeno ubistvo”. Njoj se na teret stavlja saučesništvo u ubistvu i kako se u optužnici navodi saučesništvo u pomaganju pri izvršavanju krivičnog dela ubistva.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još