• Početna>
  • Vesti>

Spirić među dobrovoljnim davaocima krvi: Lokalna samouprava uvek tu da da podršku

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić učestvovalo je danas u akciji dobrovoljnog davlaštva krvi, koju je povodom 11. maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca, organizovao Crveni krst Kosovske Mitrovice.

„Građani Kosovske Mitrovice još jednom pokazuju koliko je bitno da iskažemo solidarnost. Danas obeležavamo Dan dobrovoljnog davalaštva krvi. Lokalna samouprava je tu da uvek podrži ovakve akcije i osnaži njihov rad. Tu su i volonteri koji su u vreme pandemije pokazali veliku odgovornost kao i pomoć starijim i nemoćnim licima” rekao je Spirić.

Spirić je dodao da epidemija koronavirusa nije završena, ali da uprkos tome, Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici pokazuje spremnost da i na ovaj način odgovori izazovu.

“Mi, kao građani, pokazali smo da smo voljni da u velikom broju damo krv. To pokazuje da je ova tečnost dragocena, jako bitna i da život znači” istakao je Spirić.

On je naglasio da su zdravstveni radnici zaslužili svako poštovanje i pokazali izuzetnu odgovornost, nesebično se dajući u borbi koja se vodi protiv virusa.

“Kosovska Mitrovica već neko vreme beleži dane bez novozaraženih što je jasan pokazatelj da su sve mere koje su bile u prethodnom periodu, opravdane i polako krećemo sa ublažavanjem mera. Pijaca je u subotu krenula da radi i generalno apel svim sugrađanima da se pridržavaju saveta struke, distanca je najneophodnija a sve ostalo što dolazi od struke i dalje ćemo primenjivati” rekao je Spirić.

Građanima se zahvalio na podršci, i na tome i što su kako je rekao “pokazali odlučnost da ovim zajedničkim putem, idemo u nove pobede gde ćemo stvarati nove i bolje prilike za našu Kosovsku Mitrovicu.”

“Gradnjom brojnih infrastrukturnih projekata, Kosovska Mitrovica će dobiti novi izgled a pritom će se rešiti veliki problem porodica kada su u pitanju stambene jedinice. To je pokazatelj da će Srbija i dalje biti prisutna na ovim prostorima i da će pomoći svim građanima i svakom pojedincu i mi ćemo nastaviti da radimo punim intenzitetom” naglasio je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još