• Početna>
  • Vesti>

Simić: Nastavljaju se provokativne akcije uperene protiv Srba na KiM

Kosovska Mitrovica, 7. septembra 2018 - Potpredsednik Srpske liste Igor Simic istakao je danas, povodom pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu u vezi planirane posete Kosovu i Metohiji, da Albanci uvek, pred velike dogadjaje, prave tenzije s namerom da izazovu reakcije Srba. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ukazao je da se nastavljaju provokativne akcije uperene protiv Srba na Kosovu južno od Ibra.

„Reakcije međunarodnih predstavnika slabe, rekao bih da su anemične“, napisao je Simić na Tviteru reagujući na najnoviji incident koji se desio u selu Gornje Kusce kod Gnjilana kada su na nekoliko lokacija ispisani grafiti sa uvredljivim porukama upućenim Srbima i policiji.

Meštani Kusca kazali su za Kosovo Onlajn da su uznimerini zbog tih grafita koji su ispisani na ulazu u selo i naveli da ovo vide kao još jednu u nizu provokacija.

Oni su izrazili sumnju da su grafite ispisali albanski mladići članovi navijačke grupe.

Predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Saša Milošević osudio je ranije takođe takvo ponašanje neodgovornih pojedinca.

U selu Gornje Kusce živi oko 1.700 Srba.

Izvor: Kosovo onlajn

Comments

Pročitaj još