Rakočević: Pljačke u talasima

Nakon Babinog Mosta, Crkoleza, Novaka, serija pljački u srpskim sredinama nastavljena je jutros ispred Doma kulture u Gračanici kada je ukraden bankomat Komercijalne banke, a objekat te kulturne institucije pretrpeo materijalnu štetu. Direktor ustanove Živojin Rakočević kaže za RTV Kim da se sve desilo kao na filmu.

Bankomat Komercijalne banke je ispred Doma kulture postavljen zbog potrebe meštana koji preko ove filijale primaju mesečne zarade.

“Na molbu Opštine i Komercijalne banke postavljen je bankomat jer, kao što znate, nema zgrada i javnih objekata u Gračanici. Ovde dolazi veliki broj građana, pa je taj aparat bez ikakave naknade postavljen, da se ne stvaraju gužve, na onom jedinom bankomatu koji se nalazi ispred kapije Manastira Gračanica”, kaže Rakočević.

Tokom jutrošnje pljačke napadnut je radnik Doma kulture koji je obezbeđivao objekat. Napadači su mu naprskali suzavac u oči i onesposobili ga, da bi mogli da odnesu bankomat.

“Hvala Bogu da je portir nepovređen. Ostalo je kao na filmu. Sistem je toliko propao i ne postoji, da možete, naročito u srpskim sredinama, da uradite šta god hoćete. Te pljačke se odvijaju u talasima, Babin Most, Novake, paljevine povratničkih kuća, evo sad i Gračanica. Ukrali su nam život već dugo vremena, ovo je sitnica teška sedamsto kilograma”, rekao je Živojin Rakočević za RTV Kim.

Gračanica je i tokom prošle i početkom ove godine više puta bila na udaru pljačkaša, ali većina slučajeva nije rešena.

Izvor: RTV KiM

Comments

Pročitaj još