• Početna>
  • Vesti>

Udruženje porodica traži da se utvrdi identitet počinioca napada na Spasića

Ispred Narodne skupštine Republike Srbije u 09:45 časova od strane pristalica Dveri, Boška Obradovića, napadnut je predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić, saopštio je Upravni odbor Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Ukazujući na poznate i prihvaćene aktivnosti koje sprovodi predsednik Udruženja Spasić, uz jednoglasnu podršku porodica kosmetskih žrtva, u saopštenju navode da su pristalice Boška Obradovića, i sam on, pokazali da su položeni životi i od strane NATO agresora, i od strane UČK zločinaca za njih beznačajni.

“Podsećanja radi, predsednik Udruženja Spasić je i danas kao i svakog drugog dana ispred Narodne skupštine ukazivao  na naš problem, noseći parolu na kojoj je pisalo „ZBOGOM KIDNAPOVANI SRBI, ZBOGOM PRAVDO ZA SRPSKE I KOSMETSKE ŽRTVE“. U jednom momentu su se zaustavila tri službena vozila Narodne skupštine, predvođena Boškom Obradovićem i blokirali su glavni ulaz Narodne skupštine, kako bi sprečili dolazak premijerke Ane Brnabić i narodnih poslanika. Spasić je pre toga bio ispred, noseći spomenutu parolu upitao je Boška Obradovića: „Zašto rušiš državu, dok mi porodice tugujemo i obeležavamo smrt žrtava NATO agresije i kosmetskih žrtava“? Zbog tog pitanja su  pristalice Boška Obradovića jurnule ka njemu i nasilno oteli parolu na kojoj je pisalo „ZBOGOM KIDNAPOVANI SRBI, ZBOGOM PRAVDO ZA SRPSKE I KOSMETSKE ŽRTVE“ koju su slomili u parčiće i bacili negde iza zgrade i oteli mu megafon, sa kog se godinama obraća, tražeći istinu i pravdu za žrtve. Tom prilikom su napali i narodnog poslanika Marijana Rističevića, koga su gurnuli, šutirali i pocepali mu sako, a ministru zdravlja Lončaru, koji se sa narodom i državom bori protiv koronavirusa su sprečili ulazak u Narodnu skupštinu,  uzvikivajući preteće poruke”, navodi se u saopštenju. 

Upravni odbor Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji traži da se utvrdi identitet počinioca ovog napada i da se kazne oni “koji gaze i po mrtvima i po živima, kako bi se dočepali vlasti, jer je očigledno da njih ne interesuje narod, ali narod ume da prepozna i na svoj način kazni takvo zlo”. 

Izvor: TV Most, saopštenje

Comments

Pročitaj još