• Početna>
  • Vesti>

20 tona veštačkog đubriva iz Šapca za HO „Majka devet Jugovića“

Donacija od 20 tona veštačkog đubriva za humanitarnu organizaciju „Majka devet Jugovića“, koju je obezbedila Eliksir Zorka iz Šapca, stigla je na poljoprivredna gazdinstva ove organizacije.

Firma Eliksir Zorka – Mineralna đubriva DOO Šabac, posredstvom svoje Eliksir fondacije, takođe iz Šapca, i ranijih godina slala je veštačko đubrivo za neometani poljoprivredni rad u okviru eparhijske dobrotvorne organizacije.

Poljoprivredni rad je veoma važan za samoodrživost narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, jer je jedna od vodećih aktivnosti HO „Majka devet Jugovića“ upravo poljoprivreda.

„Zahvaljujući izuzetnoj spremnosti i razumevanju za celokupnu situaciju, ne samo da smo dobili neophodnu pomoć u doniranju đubriva, već je ona dopremljena bez ikakvih problema i pored ovog globalnog iskušenja u kojem se čitav svet našao“, naveli su iz ove humanitarne organizacije.

Dodaju da je pomoć stigla u pravo vreme za radove u polju.

„Ne možemo opisati koliko smo radosni i koliko nam ova pomoć i podrška znače. Zahvalni smo svima koji su učestvovali u organizovanju i dopremanju pomoći, jer je to učinjeno na strogo profesionalan način, i u pravom trenutku. Našim dobročiniteljima pomenutih firmi šaljemo srdačne pozdrave sa Kosova i Metohije“.

Iz Šapca je takođe za narodne kuhinje na Kosovu skoro stigla pomoć iz mlekare od 3000 litara mleka i 50o litara čokoladnog mleka.

Šest narodnih kuhinja vodi organizacija „Majka devet Jugovića“ pri Eparhiji raško-prizrenskoj, koja postoji skoro 20 godina. U njima se hrani oko 2.000 korisnika. Imaju svoja poljoprivredna gazdinstva – farme koza i mlekare. Takođe, u okviru organizacije nekoliko je poljoprivrednih dobara i stočarskih farmi.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još