• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nikada nećemo doneti odluku protiv našeg naroda na KiM

SRBIJA IZBORI VUCIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nikada neće doneti bilo kakvu odluku po pitanju KiM koja bi bila protiv interesa našeg naroda i države Srbije.

Na pitanje novinara da li bi ikada potpisao neko rešenje za KiM po kojem bi Albanci dobili sve, a Srbi izgubili sve, Vučić je rekao da ova vlast ima ne samo jasan program, već i plan koji mora da se poštuje po pitanju KiM.

“Kao i sporazume koji su potpisani, a koje neki ljudi nisu poštovali. Čini mi se da smo se dobro držali”, rekao je Vučić.

Rekao je da je 2012. sve oko KiM bilo skoro završeno, pošto je za vreme prethodne vlasti proglašena nezavisnost Kosova 2008, da je zatim posle bila prepuštena na KiM nadležnost Euleksu umesto UN, kao i da je međunarodni sud doneo nepovoljnu odluku po pitanju KiM.

“Mi smo odgovornom politikom promenili sve to i vratili KiM u celu priču. Uvek smo štitili interese našeg naroda. A, da li ćemo doneti bilo kakvu odluku na štetu interesa srpskog naroda i države Srbije na KiM – nećemo i to se nikada nije dovodilo u pitanju”, poručio je Vučić.

Dodao je da se to samo dovodilo u pitanje kod onih koji uvek traže nekog da mrze u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je napade na društvenim mrežama na novinarku prištinskog lista Jedinstvo Radu Komazec i istakao da je agresivno i nepristojno ponašnje prema onima koji misle drugačije, izgleda, posebno na ceni.

“Molim vas da se osećate sigurno, kao i oni koji drugačije misle od mene, jer to je naša dužnost, da im obezbedimo da se osećaju sigurno”, poručio je Vučić novinarki Jedinstva.

Komazec je zapitala da li je na sastanku sa predstavnicima stranaka bilo reči o atmosferi u društvu i da li je moguće stati na put svima koji prete i provlače kroz blato one koji ne misle kao oni, dodajući da je to osetila lično na svojoj koži, uprkos tome što list Jedinstvo nikada nema negativne tekstove o srpskoj opoziciji, a Vučić je rekao da mu je lično žao što se to dogodilo.

Ako je neko svojom pismešću ili obrazovanjem pokazao da zaslužuje mesto u novinarstvu onda ste to vi i vaša kuća, dodao je Vučić.

“Neretko vas je sramota kako se neki obraćaju damama i mene je sramota u njihovo ime”, kazao je predsednik Srbije.

Dodao je da veruje da naš narod na KiM dobro zna šta i kako radi list Jedinstvo.

List Jedinstvo saopštio je 2. maja da je novinarka tog medija Rada Komazec, nakon što je gostovala u TV emisiji “Utisak nedelje”, suočena sa brojnim napadima na društvenoj mreži Tviter i da je dovedena u životnu opasnost.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još