• Početna>
  • Vesti>

Vitia: Tragičnu smrt mladića treba detaljno ispitati, spreman sad da podnesem ostavku

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia pozvao je sve da se uzdrže od davanja bilo kakvih komentara povodom tragične smrti mladića iz Gnjilana u Studentskom centru u Prištini, sve dok se ne razjasne detalji tog slučaja, prenosi Zeri.

Vitija je na konferenciji za novinare rekao da o tom slučaju ne želi da priča ni kao lekar, a ni kao političar i naglasio da je spreman da podnese ostavku, preneo je RTK.

“Mladić je stigao iz Nemačke 24 sata pre tragičnog događaja, gde je bio na studijama. Taj događaj je pogodio sve nas, uključujući i mene lično”, rekao je Vitia.

On je istakao da će se detaljno ispitati kretanje 26 – godišnjeg mladića od Ambasade do Studentskog centra i pozvao Tužilaštvo da se bavi tim slučajem.

Juče je u Prištini nakon što se bacio sa petog sprata studentskog doma, gde je bio u karantinu, poginuo muškarac, potvrdio je za Kohu portparol policije Daut Hodža.

“Danas oko 17:20 časova, ekipe hitne pomoći i policija otišle su do Studentskog centra, odakle je jedna osoba vozilom hitne pomoći prebačena u Urgentni centar”, istakao je Hodža.

Prema njegovim rečima, policijske jedinice i forenzičari izašli su na lice mesta i posle istražnih postupaka biće razjašnjene i druge okolnosti.

Izvori iz Univerzitetsko kliničkog centra Kosova rekli su da je osoba davala znake života kada je stigla kod njih ali je nakon toga ubrzo preminula.

Izvor Zeri Kosovo Online

Comments

Pročitaj još